Wedstrijdverslagen week 6, najaarscompetitie

op 21 oktober 2017
Effect doet goede zaken.

Effect 1 -VTV 3     4-6
Effect 1 heeft deze week een belangrijke stap gezet naar klassenbehoud door met 6-4 te winnen bij SVE 7. In de eerste pot kwamen beide ongeslagen kopmannen aan de tafel. In vier games met kleine verschillen wist Bjorn Jansen van Sean Bakker te winnen. Een mooie opsteker voor Effect aan het begin van de avond. Thom Dikhoff wist daarna het duel der ondersten in de kelder van de eerste klasse nipt winnend af te sluiten. Eindelijk weer eens een puntje voor hem. Een mooie opsteker voor de voorzitter van de club, die altijd weer met volle inzet aan een partij begint.

Gert Loef speelde een goede eerste partij, maar zag in de beslissende vijfde game zijn hoop op een zege vervliegen. Jammer, want anders had Effect voor het eerst in de competitie met 4-0 voor kunnen staan na het dubbelspel. De dubbel ging namelijk redelijk voorspoedig, al zaten er nog wel een paar verbeterpunten in. Gelukkig voor het team wel weer een belangrijk winstpunt. In vier games werd de overwinning binnen geslagen. In het vervolg van de avond bewezen zowel Sean Bakker als Bjorn Jansen hun sterkte door hun overige partijen winnend af te sluiten. Gert Loef wist nog wel knap een game van Sean te winnen, maar daar bleef het ook bij. Wel wist Loef zijn laatste partij van de avond tegen Damian Bakker overtuigend in drie games in winst om te zetten. Met nog een wedstrijd tegen de aanstaande kampioen VTV tegoed, heeft Effect 1 redelijk afstand genomen van de nummers 5 en 6, en daarmee klassenbehoud.

Ook de wedstrijd tegen koploper VTV werd met minimaal verlies afgesloten. Een prima resultaat. Effect 1 -VTV 3 werd dus 4-6
Bjorn Jansen speelde als vanouds, dus wederom drie winstpartijen voor hem. Won hij de eerste partij nog in 5 games waarvan de beide eerste games verloren gingen, de andere partijen werden in respectievelijk 4 en 3 games gewonnen.
Gert Loef had een zware avond. Hij won geen deze keer geen enkele partij. Thom Dikhoff kwam dicht bij winst in zijn eerste partij van de avond, maar wederom ging de o zo belangrijke 5e game verloren, ditmaal met 8-11.
Een zekerheidje wordt het dubbel zo langzamerhand. De eerste game ging nog verloren, maar daarna stond het Wijks duo geen game meer af en walste over het Nieuwegeins duo heen. Vier belangrijke punten toegevoegd aan het totaal.

HTTC 7 - Effect 2     2-8
Eindelijk een klinkende overwinning voor het gedegradeerde Effect 2. Eén overwinning voor Gerard Wijman ditmaal. Wijman was dicht bij een tweede overwinning maar hij verloor de vijfde game met 11-9. Theo Wiegers raakt weer op stoom. Samen met Eric Toirkens waren beiden samen goed voor 7 punten. Ze wonnen hun drie enkelpartijen én het belangrijke dubbel. Het beoogde kampioenschap is overigens nog ver weg, maar Effect 2 staat nu wel weer op de 2e plaats in de poule.

Effect 1 - Hilversum 4     0-5
Ruud van Os kon vanwege rugproblemen niet spelen, de honeurs werden waargenomen door Mazen. Helaas kon zowel Mazen als Harrie Groeneveld het Hilversums duo niet de baas. Op beslissende momenten zat het net tegen. Dus geen winstpartijen deze keer voor Effect 1. Het gelegendheidsdubbel kwam voortvarend uit de startblokken en Hilversum moest aan de bak om een 2-0 game-achterstand weg te poetsen. Helaas ging het voor Effect toch nog fout. Zowel de 4e en 5e game werden met 12-14 verloren.

Effect 2 - HTV 2     2-3
Nipt verlies, maar Effect ligt nog steeds op schema voor het fel begeerde kampioenschap. Helaas geen winst voor Jeroen van der Geer deze keer. Chris Arisse deed het beter, want in een spannende 5-gamer won hij zijn eerste wedstrijd van de avond. Nog spannender was het dubbel. Effect kwam gemakkelijk op een 2-0 game-voorsprong, maar verzuimde de derde game winnend af te sluiten. Hetzelfde gebeurde in de 4e game en de 5e game dreigde op dezelfde manier naar HTV te gaan. Gelukkig werd die game met 13-11 gewonnen, wat het verschil in de einduitslag beperkt hield.