Wedstrijdverslagen 4e speelweek voorjaarscompetitie

op 18 februari 2018
Minder week voor teams Effect, m.u.v. Effect 4 duo!

Almeerspin 3 - Effect 1    4-6

Effect 1 won met 6-4 gewonnen van een van de concurrenten voor degradatie, Almeerspin.
Gert en Bjorn waren in puike vorm.
Gert wist knap twee partijen in winst om te zetten en moest in zijn laatste maar wel beste partij, nipt zijn meerdere erkennen in de kopman van Almeerspin. Bjorn wist onbedreigd drie winstpartijen binnen te slaan.Thom is meegereden naar Almere en wist alleen in de dubbel met Bjorn een bijdrage te leveren. In de overige wedstrijden kwam hij er, op een halve game naniet aan te pas. Er had mogelijk meer ingezeten dan nu is gerealiseerd.

Duo-competitie.

TTVN 1 - Effect 1    5-0

Tot grote verrassing van beide tafeltennissers van Effect, stonden er twee invallers op hen te wachten. De reguliere spelers hadden alle andere verplichtingen. Een speler speelt regulier soms eerste of tweede klasse. Zowel Ruud van Os als Harrie Groeneveld gaven goed partij. Maar in hun enkelspelen moesten zij toch hun meerdere erkennen in de spelers uit Nieuwegein. Het dubbelspel werd nog uitermate spannend, maar in de vijfde en beslissende game werd toch verloren. Een teleurstellende avond voor dit team.

Effect 2 - VITAC 2    1-4

Het debuut van Mazen in de 4e klasse en meteen won hij één partij in een spannende 5-gamer. De laatste game kwam hij knap terug van een 5-9 achterstand en won met 11-9. Jeroen van der Geer had minder geluk: in zijn laatste partij van de avond won hij de vierde game nog nét met 14-12, maar de 5e game ging naar de speler van VITAC.
De eerste keer dubbelen ging Jeroen en Mazen redelijk af, maar het dubbel ging naar VITAC in 3 games.

Effect 3 - TTVN 4    2-3

Nipt verlies van Effect 3 tegen de nummer 2 in de poule.
Zowel Hilly Hakkers als Nathalie van Kuijk won één partij. Met dubbelen deed het Wijks duo niet onder voor TTVN, maar de games werden telkens met nipt verschil gewonnen door TTVN.

NVS - Effect 4    0-5

Het bezoek aan Nieuwegein (NVS) moest Effect 4 eindelijk een winstpartij opleveren. Alle concurrenten hadden al met ruime cijfers gewonnen.
Omdat ook John Maas wel eens van zijn 0 procent status af wilde, was hij een van de beide enkelspelers. De ander was Olfert Zwakman.
Het bleek inderdaad dat de tegenstanders weinig controle hadden over hun spel. Zonder zelf echt mooie punten te maken werd het vooral door de fouten van de tegenstanders toch een vrij eenvoudige 5-0 overwinning.
Komende week volgt er een belangrijke wedstrijd tegen HTV. Die willen promoveren en zijn op dit moment verreweg de sterkste in de poule. Het team is benieuwd of ze daar ook punten kunnen pakken.