Wedstrijdverslagen 3e speelweek voorjaarscompetitie

op 11 februari 2018
Effect deelt de punten

Effect 2 - de Vaart 1    5-5

Gerard Wijman begon uitstekend aan de avond. In drie games won hij de eerste partij van de avond. Zowel Theo Wiegers als Eric Toirkens verloren vervolgens hun eerste partij. Dat moest goed gemaakt worden met het dubbel. Dat Dubbel Theo/Eric begon slecht, want de eerste game werd met 5-11 verloren. De tweede game begon nog slechter, maar de achterstand werd met sterk spel ingehaald en zelfs omgezet in 12-10 winst. De derde game verliep vergelijkbaar en eindigde eveneens in winst voor Effect. In de vierde game had de overwinning veiliggesteld moeten worden, maar dat pakte anders uit. De Vaart won met 15-17. Gelukkig herpakte Effect zich en de laatste game werd met 11-7 gewonnen en daarmee de dubbelpartij. Theo Wiegers mocht na het dubbel meteen weer aan de bak en won ook deze partij. Hij deed dit in 5 games. Eric Toirkens won zijn resterende beide partijen, waarmee hij de einduitslag tegen de Vaart op 5-5 bracht.

Duo-competitie.

WIK 1 - Effect 1    2-3

De kleinst mogelijke winst voor effect in de uitwedstrijd in Kockengen. De eerste partij startte Harrie Groeneveld met winst in de eerste game. De volgende games verloor hij ongelukkig steeds nipt. Ruud van Os trok de stand gelijk. De eerste game verloor hij nog met 14-12, maar toen had hijgde achilleshiel van de tegenstander gevonden en won hij de volgende drie games simpel. Bij het dubbelspel maakt WIK gebruik van de gelegenheid om van speler te wisselen. Een verse dubbelspelen werd ingebracht. Dat bleek een behoorlijke versterking. Het werd een vreemde pot. De eerste game ging nipt naar Wik. De tweede game werd 14-12 voor Effect. De opstelling in de derde game was duidelijk in het voordeel van Effect, dat met 11-3 won. In de vierde game waren beide team weer aan elkaar gewaagd, maar Effect had behoorlijk wat matchpunten nodig voordat de partij gewonnen werd met 16-14. Ruud van Os verloor daarna in vijf spannende games. Harrie Groeneveld won de volgende partij ogenschijnlijk simpel, waarmee de winst werd veilig gesteld.

Effect 4 - Leerdam 5    2-3

Ook de 3e wedstrijd ging met 3-2 verloren. Weer was het Paul Eriks die zijn beide enkelpartijen won. Ook nu weer eentje op zijn sloffen en ook eentje met grote moeite. Maar zijn 100 procent winstpartijen in deze competitie staat nog. John Maas kon in zijn eerste partij geen goed tegenspel vinden tegen Manfred. (Manfred is net als Paul een klasse-hopper, dan weer 5e klasse en dan weer 6e klasse), Zijn tweede partij bood echter meer perspectief. De eerste game won hij, maar de andere drie gingen steeds nipt verloren. Het dubbel liet weer verbetering zien. De winst ging echter toch na vijf uiterst spannende games met 9-11, 11-13, 11-9, 11-9 en 12-10 naar Leerdam. Olfert Zwakman kon helaas wegens griep niet spelen. Wellicht komende dinsdag weer wel.