Wedstrijdverslagen 7e speelweek voorjaarscompetitie

op 17 maart 2018
Effect 1 deelt punten met concurrent

Effect 1 - SVE 7     5-5

Weer een gelijkspel tegen de concurrent om de vierde plek, SVE. Effect blijft hiermee één punt achterstand houden op SVE. Het blijft dus erg spannend. Bjorn Jansen deed wat van hem verwacht werd en won ogenschijnlijk gemakkelijk zijn drie partijen.
Gert Loef begon sterk aan de avond en de spannende 5-gamer won hij, met 11-9 in de 5e game. Daarmee was meteen de koek op voor hem. Thom Dikhoff  won wel games, maar helaas geen hele partij. En daarmee verdien je toch de punten. Samen met Bjorn Jansen was Dikhoff wel goed voor het vijfde punt, het dubbel werd namelijk gemakkelijk gewonnen.

Effect 2 - de Schans 3    3-7

Effect verliest met deze uitslag de nummer vier in de poule qua puntaantal uit het oog. Klassenbehoud wordt wederom moeilijk dit seizoen. Eric Toirkens gaf het goede voorbeeld en won  twee enkelpartijen. De laatste werd op het scherpst van de snede uitgevochten en won hij ternauwernood in vijf games met 13-11 in de laatste game. Theo Wiegers pakte ook een partij in 5 games. Helaas geen winstpartij voor Gerard Wijman deze keer. Dubbel Gerard/Eric won weliswaar de eerste game, daarna schakelde de tegenstander een tandje bij en ging het dubbel in vier games naar de Schans.

HTTC 2 - Effect 1   1-4

Bij aanvang van de wedstrijd stonden beide teams gelijk op een gedeelde derde plaats. Ruud van Os liet de eerste partij van de avond net glippen in vijf games, na een 2-0 voorsprong. De andere partij trok hij wel naar zich toe. Harrie Groeneveld won zijn eerste partij betrekkelijk simpel, maar het tweede enkelspel moet hij vol aan de bak. De twee eerste games had hij niks in te brengen en haalde per game slechts een paar puntjes. De derde game ging het echter beter lopen en wist bij de spinballen terug te brengen en ook aanvallend meer te brengen.  Deze game won hij nipt. De beide volgende games wist hij het goede spel vast te houden en won onverwacht. Het dubbelspel was een makkelijke prooi voor de Wijkenaren. Een mooie, onverwacht grote overwinning die rust geeft richting klassenbehoud.

Effect 2 - Leerdam 2    1-4

Een ietwat geflatteerde uitslag, want beide teams waren elkaar gewaagd. Van de vijf partijen werden er drie in 5 games gespeeld, waarvan Effect er maar één won.
De enige winstpartij kwam van Mazen, in zijn laatste partij van de avond kwam hij terug van een 1-2 game-achterstand. In de 4e en 5e game pareerde hij meerdere matchpoints van Leerdam en won beide games zelfs: 4e game met 15-13 en de 5e game met 13-11. Het dubbel werd ook in vijf games gespeeld. Helaas ging de laatste game, en daarmee de winst, met 11-13 naar Leerdam.

ONI 5 - Effect 4    2-3

Op vrijdag naar IJSSELSTEIN,  dan moet je er ook maar een prettige avond van maken, zo dacht team 4. Thuis had het team met 3-2 verloren, want het dubbel was toen niet echt goed. Nu werd dat juist andersom. Paul Eriks en John Maas wonnen de dubbel in games. Dat opgeteld bij de twee overwinningen van Paul in het enkelspel ( hij weet toch steeds weer zijn partijen naar zijn hand te zetten ) en de bijna even zo zekere verliespartijen van John Maas brachten toch een 3-2 zege. En een 3e plek in de poule.Nu komende maandag naar de nummer 2, Leerdam. Misschien kan het team daar voor een verrassing zorgen.