Wedstrijdverslagen 8e speelweek voorjaarscompetitie

op 25 maart 2018
Thom Dikhoff stelt zege veilig voor Effect

Hilversum 6 - Effect 1    4-6

Het eerste team van tafeltennisvereniging Effect heeft voor een daverende verrassing gezorgd en zichzelf een goede dienst bewezen door met 6-4 uit te winnen bij de koploper Hilversum. Deze zege betekent een belangrijke stap naar het behalen van de vierde plaats in deze zware poule in de eerste klasse. Deze vierde plek is noodzakelijk voor handhaving in deze klasse.

Gert Loef en Thom Dikhoff hadden hun kruid droog gehouden om het Marcel zo moeilijk mogelijk te maken. En zowaar lukte het hen beiden om Marcel met een vervelend gevoel van de tafel te laten gaan. Twee bonuspunten dus binnen geslagen. Gert Loef won knap in straight games. Maar Thom Dikhoff zorgde voor een daverende verrassing door zijn eerste zege van het seizoen binnen te slepen. Daarvoor moest hij een 2-0 achterstand in games goedmaken om zijn doel te realiseren. Maar dat lukte door goed en geconcentreerd spel. Tegen Andre hadden Thom en Gert weinig in te brengen. Geen schande overigens tegen deze topspeler.  Gert Loef wist nog wel bijna de eerste game tegen Bob te pakken, maar op het nippertje ging deze game verloren en daarmee ook een goed vervolg. Bjorn Jansen was deze avond weer ongenaakbaar en legde de basis voor deze mooie zege door zijn drie enkelpartijen glansrijk te winnen. Bob was kansloos, Marcel wist een game af te snoepen en Andre bood wel tegenstand , maar kwam niet in beeld voor de overwinning. Ook het dubbel Bjorn en Thom speelde bijna foutloos en won onverwacht vloeiend en makkelijk met 3-0. Een mooie opsteker richting de laatste twee beslissende avonden.

De Vaart 1 - Effect 2    8-2

Het ziet er zorgelijk uit voor Effect 2. Door deze dikke nederlaag komt het team nog verder achterop bij de noodzakelijke vierde plek.

Het team zal nu aan de bak moeten om zoveel mogelijk punten te halen, zodat dispensatie nog tot de mogelijkheden behoort. Anders volgt degradatie naar de vierde klasse. Aan Eric Toirkens ligt het niet. Hij zorgde voor beide punten voor Effect. Bijna won hij ook nog de derde partij, maar in de beslissende vijfde game kwam hij net te kort. Met het minimale verschil van twee punten verloor hij deze partij. Zowel Gerard Wijman als Theo Wiegers wonnen slechts een enkel gamepje. Veel te weinig om aanspraak te maken op punten. Ook het dubbel leverde geen punt op.

Effect 1 - WIK2   5-0

Een klinkende overwinning voor Effect 1, waardoor ze meteen doorstoten naar de tweede plek. Het was de vijfde overwinning op rij voor het team en meteen ook de hoogste.  Ruud van Os begon met een 5-gamer. Hij wilde revanche op de nederlaag van de vorige wedstrijd. Hiervoor moest hij scherp en met risico spelen. Daardoor verloor hij twee games met een foute service. Maar uiteindelijk pakte deze speelwijze goed uit. Hij won de laatste game met 11-9. Ook Harrie Groeneveld wilde revanche en ook hem lukte dat. Hij won de laatste partij van de avond ook in vijf games.  Met dubbelen ging de tweede game nog naar WIK, maar de daaropvolgende games gingen overtuigend naar Effect. Met nog twee wedstrijden te gaan is klassenbehoud in ieder zeker. Als tegen de beide concurrenten een goede uitslag wordt neergezet, is er wellicht nog een verrassende hoge klassering mogelijk.

Effect 2 - TTVN 2    2-3

Chris Arisse en Mazen wonnen allebei één partij. Beide partijen gingen stroef en werden in vijf games  gewonnen.  Het dubbel begint beter en beter te lopen. Hoewel deze keer nog verloren werd, was het bepaald geen walkover voor TTVN. Ze waren aan het eind van de game telkens wat gelukkiger in de rallys. Maar uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een nipte nederlaag.

Effect 3 - Veenland 3   1-4

Helaas maar één puntje voor Effect deze keer. De heenwedstrijd werd nog 2-3 gewonnen. Hilly Hakkers won telkens nét niet de games die gelijk opgingen en won derhalve helaas geen partij deze avond. Gelukkig pakte 'Rob' van Kuijk de laatste partij van de avond. In vier games werd de eer gered. Met dubbelen werd slechts één game gewonnen, in 4 games ging deze partij naar Veenland.

Leerdam 5 - Effect 4    4-1

Effect 4 (vorig jaar team 5) speelde tegen Leerdam, het team wat op de 2e plaats stond. Na deze avond blijven ze daar staan, want de leverancier van punten, Paul Eriks, had een echte offday.  Zijn beide partijen verloor hij in drie games, waarbij er geen echt moment was in zijn partijen waar je kon denken, het komt nog goed. Olfert Zwakman daarentegen won wel een partij tegen de sterkste van de beide tegenstanders en ook nog eens in slechts drie games. Het meest verbaasd was Olfert zelf. Hij wist niet hij dat kon, zo meldde hij. Uiteindelijk dus een 4-1 nederlaag, omdat ook het dubbel van John Maas en Olfert Zwakman helaas verloren werd. Nog twee wedstrijden thuis tegen, de bovenste en de onderste uit de poule, moeten het mogelijk maken de 3e plek te behouden.