Wedstrijdverslagen 1e speelweek najaarscompetitie

op 17 september 2018
Effect 1 duo goed van start.

Terwijl team 1 van de reguliere competitie nog niet hoefde te spelen, pakte team 1 van de duo-competitie meteen goed uit. De thuiswedstrijd tegen ELAN uit Baarn werd met ruime cijfers gewonnen.

Effect 1 - ELAN 4-1
Ruud van Os begon de nieuwe competitie met een kraker in vijf games, waarin het gelijk op ging. De laatste game won hij uiteindelijk met 14-12 .  Harrie Groeneveld begon de eerste partij van de competitie ook met een kraker in vijf games en eveneens ging dit gelijk op, maar helaas voor de Wijkenaren ging die winstpartij nipt naar ELAN.
De overige enkelpartijen werden vrij eenvoudig gewonnen. Ook het dubbelspel was met grote overmacht voor Ruud en Harrie. Een mooi begin van de competitie.

Effect 3 verloor van Bunschot 4 met 4-1

Effe wennen zo'n start. Dat bleek ook in de 1e partij van Olfert Zwakman. Afgezien van het ratingverschil was ook duidelijk dat hij ook dit keer weer opstartproblemen had.Alle punten van de tegenstander kwamen door fouten van hemzelf. Paul Eriks daarentegen begon in zijn bekende stijl, maar had toch wel veel moeite om te scoren. Pas toen hij bedacht: ik kan ook wel eens smashen, kon hij tot winst komen. Het dubbel Olfert Zwakman en John Maas speelde niet onverdienstelijk, maar schoot tekort bij het benutten van de kansen. De tweede partij van de avond werd door beide heren verloren.

Effect 2 - Hilversum 12    1-9

Niet zo'n best begin voor Effect 2, toch weer uitkomend in de 3e klasse. Eric Toirkerns was afwezig en dat gemis deed zich meteen gelden. Alleen Gerard Wijman wist tot winst te komen. Zijn 2e partij van de avond won hij in vier games. Zijn partij daarvoor verloor hij in vijf games.
Mazen en Theo Wiegers wonnen deze keer geen enkele enkelpartij, hoewel Theo in de laatste partij van de avond érg dichtbij winst was: Maar helaas de 5e game ging toch naar Hilversum. Het dubbel Gerard en Theo verloor in drie games. Geen goed begin om het doel voor deze competitie te realiseren, namelijk klassenbehoud.