Wedstrijdverslagen 4e speelweek najaarscompetitie

op 06 oktober 2018
Effect 1 wint opnieuw nipt.

Hoogland 3 - Effect 1   4-6
Ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft Effect 1 met 6-4 gewonnen. Deze week uit bij Hoogland. Het streven is om elke wedstrijd minimaal zes punten te halen. Dan strijdt het team mee om het kampioenschap. Dit keer begon Gert Loef en haalde keurig zijn vertrouwde niveau, maar helaas speelde hij tegen de kopman van Hoogland. Het werd een enerverende partij, maar toch moest Gert na een 12-10 verlies in de vijfde game het hoofd buigen. Zeer teleurstellend. In zijn beide andere twee partijen ging het wat minder dan gehoopt. De tweede partij ging ook na vijf games verloren en in  derde wedstrijd vloeide de energie weg.
Bjorn Jansen speelde in zijn eerste partij goed genoeg om zijn opponent kansloos te laten. Zijn tweede partij was een makkie, mede door het feit dat zijn tegenstander wat fysieke ongemakken begon te vertonen. Jammer voor het publiek. De derde partij was luidruchtig, mede door het zeer open spel van beide kanten. Jansen dicteerde en de ander kon zich kansloos uitleven. Soms wordt er met je gespeeld.
Thom Dikhoff won zijn eerste partij van de avond tegen zijn alles of niets spelende tegenstander. De tweede partij ging helaas in de vijfde game met 11-9 naar de constanter spelende tegenstander. De derde partij won hij deze keer , maar wel weer vijf spannende games nodig.
Tussendoor werd het dubbel redelijk eenvoudig binnen getikt door Jansen en Dikhoff.
Nu wordt het zaak om naaste concurrent Hilversum onder druk te zetten.

Gispen 5 - Effect 2    6-4
Mazen was wéér erg dichtbij winst. Het moet er toch een keer van komen, zou je denken. Helaas ging de vijfde game met 11-9 naar Gispen. Gerard Wijman deed dat in zijn eerste partij van de avond ook, de 5e game verliezen... Gelukkig voor de Wijkenaren won hij de laatste partij van de avond wel: overigens nu ook nipt en wel met 12-14 in de vijfde game. Eric Toirkens was weer op dreef. Hij won twee partijen en, samen met Gerard Wijman, het dubbel. De eerste game ging nog naar het Culemborgs duo, maar daarna won Effect drie games op rij en werd de overwinning veiliggesteld. Al met al een nipt verlies en weer lijkt het team een seizoen te moeten vechten tegen degradatie.

Effect 1 - SVO 1    2-3
Nét geen winst tegen directe concurrent SVO, maar een nipt verlies en een gedeelde eerste plaats in de poule tot gevolg. Ruud van Os won deze keer helaas geen partij. Harrie Groeneveld won zijn eerste partij van de avond in vier games. Zijn tweede partij verloor hij in vier games, waarbij twee games met 10-12.
Met dubbelen ging één game verloren, maar uiteindelijk werd de winst redelijk makkelijk in 4 games binnen gehengeld.

Effect 3 - DTV Smash 2    0-5
Helaas kon team 3 in de 4e wedstrijd van deze competitie geen echt leuk resultaat behalen. De beide heren van de tegenpartij Bink en Drijfhout waren vorige week al gesignaleerd in onze zaal zgn. om hun zoons te steunen die een wedstrijd speelden tegen het Duo 1 team van Harrie, Ruud en Eric. Team 3 vermoedt echter dat ze ook veel belangstelling hadden voor hun tegenstanders van deze week. Ze hebben hun werk goed gedaan, want Paul Erika en John Maas kwamen er niet aan te pas. Een 5-0 nederlaag was het gevolg. Nu maar hopen dat komende maandag tegen Fletio weer wel gescoord kan worden.