Wedstrijdverslag laatste speelweek najaarscompetitie

op 01 december 2018
Effect 1 sluit af met winst.

Door zelf met een prima uitslag revanche neer te zetten is het eerste duo-team van Effect onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

Bijmaat - Effect 1      3-7
Het eerste team van Effect heeft de slotwedstrijd afgesloten met winst. Hiermee is de tweede plek in de competitie veilig gesteld. Het is Bjorn Jansen gelukt om zijn 100% score vast te houden. Deze kwam ook in deze wedstrijd geen moment in gevaar. Koel en berekenend wist hij zijn drie enkelspelen te winnen. Dat gold ook voor het dubbelspel samen met Thom Dikhoff. De laatstgenoemde had sowieso een goede avond. De eerste partij verloor hij nipt, maar ondanks de teleurstelling herpakte hij zich en won vervolgens zijn beide andere partijen. Gert Loef pakte ook zijn partijtje mee, waarmee de eindstand op 7-3 voor Effect op het scorebord kwam.

VTV 7 - Effect 2   6-4
Een mooi resultaat van Effect tegen kampioen VTV, maar te weinig voor klassebehoud. Effect 2 wordt met deze uitslag zesde en laatste in de poule. Dat betekent wederom degradatie naar de vierde klasse. Ook deze keer lag het niet aan Eric Toirkens. Hij won twee partijen met mooi aanvallend spel. Gerard Wijman won er ook één en Mazen deze keer helaas geen. Mazen stevende wel af op winst in zijn laatste partij van de avond, maar hij kon het niet vasthouden en verloor de vijfde game alsnog met 13-11.
Dubbel Gerard/Eric won met gedurfd spel in drie games.

Effect 1 - Almeerspin2   2-3
Voorafgaande aan de wedstrijd werd Effect 1 reeds gehuldigd als kampioen, omdat het niet meer te achterhalen was voor de concurrentie. De druk was dan ook van de ketel. Er waren echter nog wel wat revanchegevoelens naar aanleiding van de heenwedstrijd die tegen Almere verloren ging. Maar daar kwam niet veel van terecht. Wederom was er namelijk nipt verlies voor kampioen Effect 1 tegen Almeerspin.
Harrie Groeneveld won deze keer geen enkele partij.  Hij gaf goed partij maar verloor al zijn partijen in vijf games. Ook het dubbelspel met Ruud van Os. Zij speelden weliswaar een sterke wedstrijd, maar de vijfde en laatste de game ging toch teleurstellend met 9-11 naar Almeerspin.  Hiermee kwam ook een eind aan hun ongeslagen status als dubbel in deze competitie. Eric Toirkens speelde geconcentreerd en goed. Ook hij had het soms moeilijk, getuige gamestanden van 19-17 en 13-11. Maar hij won uiteindelijk wel allebei zijn partijen.
Volgend seizoen mag Duo Effect 1 aan de bak, in de 2e klasse!

Team 1 kampioen. ( v.l.n.r. Ruud van Os, Harrie Groeneveld, Eric Toirkens)

Effect 3 - Fletio 4   2-3
Effect 3 kwam te laat op gang, want zowel Paul Eriks als Olfert Zwakman wonnen hun laatste partij van het seizoen. Ternauwernood ook nog, want beide partijen werden in vijf games gewonnen, met 11-8 in de laatste game.
Dubbel John/Olfert begon met winst in de 1e game, maar de daaropvolgende 3 games werden door Fletio gewonnen.