Clubkampioenschap 2019

op 18 januari 2019
Björn Jansen clubkampioen

Met 17 deelnemers was de opkomst zeer behoorlijk te noemen. Alleen enkele recreanten gingen de strijd niet aan.

Op zaterdag 5 januari 2019 organiseerde TTV Effect zijn jaarlijkse enkel kampioenschappen.

Er was gekozen voor opzet met twee poules- 1 poule van 8 en een poule van 9 deelnemers- opdat iedereen voldoende aan het spelen zou komen en dat sterkere spelers ook gekoppeld werden aan de wat minder sterke spelers( qua rating wel te verstaan).

De eerste vier van beide poules kwamen daarna in een gekruiste kwartfinale terecht. Winnaar poule A tegen nummer vier van poule B en zo verder.

In poule A wist Björn met zijn noppen iedereen achter zich te houden. Harrie werd knap tweede voor Ruud en Jeroen wist de vierde plek te bemachtigen.

In poule B wist Eric eindelijk het onderlinge duel van Thom te winnen en eindigde zo met 8 winstpartijen als eerste voor Thom. Op plaats drie gevolgd door Theo, die geen steken liet vallen tegen lager geklasseerde spelers. Nathalie maakte verrassend het kwartet vol, mede door winst op Gerard.

Daarna de kwartfinales:

Nathalie mocht de spits afbijten tegen Björn. Een tweede verrassing zat er niet in.

Eric liet Jeroen kansloos, in 3 games werd Jeroen verslagen.

Ruud wist Theo te verslaan.

Thom kon nog net Harrie overmeesteren.

De halve finales:

Thom ging er niet ruim, wel gedecideerd met 3-0 af tegen noppen-Björn.

Eric wist Ruud na een moeizame start te verschalken en zo voor het eerst de finale te bereiken.

Om de derde en vierde plaats wist Thom Ruud onder de duim te houden.

In de finale wist Eric elke game tot de zeven goed partij te bieden tegen Björn, maar daarna sloeg de ervaring toe.

Dus de oude - en nieuwe clubkampioen: Björn Jansen.