Wedstrijdverslag 3e speelweek voorjaarscompetitie 2019

op 17 februari 2019
Weer nipt verlies Effect 1 ...

Effect 1 - Hoogland 1    4-6

Het debuut van Eric Toirkens in de eerste klasse verliep goed. Hij verweerde zich uitstekend in deze klasse tegen de koploper, waarin hij wel moet wennen aan het snellere spel en technisch goede en ervaren spelers. De verwachting is echter, dat hij na een tijdje van aanpassing zijn eerste punten gaat scoren. Helaas was er deze eerste keer nog geen overwinning voor hem weg gelegd. In zijn laatste partij van de avond begon het te lopen en won hij de eerste game overtuigend, maar hij kon dat niet doorzetten in de daaropvolgende games. Maar het begin is er. Thom Dikhoff verging het al niet veel beter, want ook voor hem geen winstpartij deze keer.
Björn Jansen moest ook deze keer weer voor de punten zorgen en dat deed hij ook. Hij stond slechts één game af en was goed voor drie punten. Het dubbel Thom/Björn had erg weinig moeite met het Hooglands duo: in 3 games werd eenvoudig gewonnen.

Effect 2 - VTV 8    2-8

Theo Wiegers opende de avond sterk, want in vier games pakte hij het 1e punt. Debutant Jeroen van der Geer deed het uitstekend en zorgde voor het tweede punt: hij won zijn 2e partij van de avond in drie games. Gerard Wijman was ook dicht bij winst, maar helaas verloor hij de o zo belangrijke vijfde game. Het dubbel Jeroen/Theo moet duidelijk nog aan elkaar wennen en op elkaar ingespeeld raken. De eerste game werd toevallig nog eenvoudig gewonnen, maar daarna verloor Effect de grip op het spel en gingen 3 games op rij naar het Nieuwegein duo.

SVE 3 - Effect 1    3-2

Nét geen winst voor Effect 1, maar toch staat Effect 1 gedeeld eerste in de 2e klasse poule! Dat is veel beter dan vooraf gedacht voor deze debutant.  Hoewel aangetekend moet worden dat de nummer een en nummer vijf slechts een punt van elkaar verwijderd zijn. Men is dus behoorlijk aan elkaar gewaagd in deze klasse.  Zowel Ruud van Os als Eric Toirkens verloor een 5-gamer, waarbij allebei nét geen geluk in de laatste fase van de partij. Dat had ook zo maar andersom uit kunnen vallen.  Eric Toirkens won vervolgens wel zijn tweede partij van de avond en deed dat ook in 5 games, na knap terug te zijn gekomen van een 2-0 game-achterstand. Het dubbel  Ruud/Eric speelt dit seizoen voor het eerst samen, maar totnutoe heeft dit dubbel alle wedstrijden gewonnen. De 1e game verliep weliswaar stroef, maar in de daaropvolgende games zette Effect hetUtrechts duo meer en meer onder druk wat uiteindelijk resulteerde in winst voor Effect.

Effect 3 - GTV 3    0-5

Effect heeft de schijn tegen met deze monsterscore, maar het team werd zeker niet weggespeeld. Veel games eindigden in een hoge uitslag, maar telkens werd het punt nipt door HTV gewonnen. Geen winstpartij voor Olfert Zwakman en Paul Eriks dus.
Ook met dubbelen konden Olfert zwakman en John Maas goed volgen, maar ook daarbij ging de winst naar HTV.