Wedstrijdverslag 9e speelweek voorjaarscompetitie 2019

op 04 april 2019
Effect 1 speelt weer gelijk

Effect 1 - TTVN 1    5-5

Deze keer weer geen winst voor Effect. Door dit gelijkspel wordt de achterstand op concurrent SVO niet verkleind. Met nog een wedstrijd te gaan lijkt de vijfde plek in de poule het hoogst haalbare. Net als vorige week verraste Gert Loef zijn eerste tegenstander van de avond. Hij ontregelde het spel van zijn tegenstander zodanig dat hij de winst in vier games naar zich toe kon trekken.
Thom Dikhoff had weinig geluk deze keer en won helaas geen partij.  Bjorn Jansen was ' gewoon" weer goed voor drie winstpartijen. Het lijkt net of het hem geen moeite kost. Hij stond zelfs geen game af deze keer.
Na een reeks van drie dubbels die verloren werden, was er deze week wel weer dubbel-winst te noteren. Na een moeizame eerste game, welke met 8-11 werd verloren, werd TTVN in overige games overrompeld.
Game-uitslagen: 11-2, 11-4 en 11-1.

Effect 2 - SVO 4    5-5

Een goede uitslag van Effect 2 tegen de nummer twee in de poule, SVO.
Effect 2 stond na zes partijen nog met 1-5 achter en even werd gevreesd voor een forse nederlaag.  Toen werd een inhaalspurt ingezet. Gerard Wijman gaf het goede voorbeeld en won de 7e partij gedecideerd. Daarna wonnen zowel Theo Wiegers als  Jeroen van der Geer hun partij. Gerard pakte zijn laatste partij van de avond ook.
Gerard was sowieso deze avond ongenaakbaar. Dat betekende drie winstpartijen voor hem, terwijl Theo en Jeroen ook allebei een partijtje wonnen.

TVP 2 - Effect 1    5-0

Weer een zware nederlaag voor Effect 1, ditmaal weliswaar waar tegen de kampioen.
Zowel Harrie Groeneveld als Eric Toirkens kwamen er niet aan te pas. Slechts een enkele game-winst deze avond, maar welbeschouwd gaven de tegenstanders Effect 1 geen kans. Hiermee is degradatie helaas een feit, hoewel niemand had verwacht dat het team zich zou handhaven na het ' toevallige ' kampioenschap van vorig seizoen. Effect 1 mag volgend seizoen proberen weer kampioen in de 3e klasse te worden. Wie weet......