Wedstrijdverslag laatste speelweek voorjaarscompetitie 2019

op 27 april 2019
Effect 1 hoopt op klassenbehoud

Gispen 1 - Effect 1   5-5

Effect 1 scoort deze voorjaarscompetitie 42 punten en eindigt daarmee als vijfde in de poule. Hopelijk is dat genoeg om beste nummer 5 te worden in de 1e klasse.  In dat geval zou namelijk klassebehoud verzekerd zijn.
Bjorn Jansen won drie partijen, waarvan zijn laatste partij in 5 games. Hij staat in deze poule op eenzame hoogde en won van alle tegenstanders. Een topprestatie. Eric Toirkens deed deze wedstrijd weer mee, maar won deze keer geen partij. Thom Dikhoff daarentegen won de allerlaatste partij van deze competitie.
Het dubbel Bjorn/Thom begon niet goed, maar herstelde snel en won toch nog afgetekend in drie games.

Effect 1 - Over 't Net 2    3-2

Toch nog een overwinning dit seizoen voor Effect 1, maar het was helaas niet genoeg voor klassebehoud. Volgend seizoen speelt Effect 1 weer gewoon in de 3e klasse.
Zowel Harrie Groeneveld als Eric Toirkens won één partij.
Het dubbel begon stroef en in notime stond Effect met 0-2 achter. De taktiek werd gewijzigd, i.p.v. de aanval werd gekozen om de bal op tafel te houden. Dat sorteerde effect waardoor de overige games werden gewonnen en de winst binnengehaald. Een mooie afsluiting van dit seizoen.

Effect 2 - de Schans 2   5-0

De maximale score voor titelkandidaat Effect 2. Deze dikke uitslag was nodig om nog kans te maken op de titel. Directe concurrent Almere stond namelijk twee punten vóór op Effect. In hun laatste wedstrijd scoorde De Schans echter vier punten en zij zijn dus, met één punt méér, kampioen. Een tegenvaller voor het team, dat er dichtbij was.
Helaas dus ook geen 4e klasse voor Effect 2 komend seizoen, maar eerlijk is eerlijk : Chris, Nathalie, Rob en Mazen draaiden een erg goed seizoen.

Effect 3 - NSV 4   4-1

Een mooie afsluiter van de competitie voor Effect 3. Hiermee eindigen ze op de vijfde plek in de poule. Paul Eriks zijn enkel is weer wat hersteld en dus deed hij weer mee. Hij won deze week weer allebei zijn partijen. John Maas verslikte zich in de laatste wedstrijd van het seizoen in zijn tegenstander en hij verloor in vier games.
Het dubbel werd ook in vier games gewonnen,waarvan de laatste op het nippertje met 12-10..