Wedstrijdverslagen 3e speelweek najaarscompetitie 2019

op 29 september 2019
Invaller Harrie Groeneveld beperkt schade Effect 1

Effect 1 - Huizen 3    3-7

Harrie Groeneveld debuteerde als derde-klasser deze week in de eerste klasse voor tafeltennisvereniging Effect. Hij viel in voor de zieke Bjorn Jansen en deed dat met verve, want hij won verrassend twee partijen.
Effect 1 had in de eerste partijen weinig in te brengen, maar vanaf het dubbel werd meer tegenstand geboden. Het gelegenheidsdubbel Thom Dikhoff / Harrie Groeneveld speelde niet onverdienstelijk. Het dubbel won won zelfs de 1e game maar moest in de daaropvolgende games buigen voor het Huizens duo. Voornamelijk wegens slordig spel. De vijfde partij van de avond werd door Gert Loef nét verloren. Hij kwam knap terug van een 0-2 game-achterstand, maar verloor de vijfde game met 9-11.  Inmiddels was het 0-6 voor Huizen. Daarna kwam de ommekeer.
De zevende partij was namelijk prooi voor Harrie. De tegenstander probeerde met snel en aanvallend spel zijn punten te scoren. Harrie vertraagde het spel echter goed. Hij won met verdedigend en slim spel in vijf games het eerste punt voor Effect. Vervolgens pakte Gert Loef ook de 8e partij. Harrie was daarna weer aan de beurt en pakte in de 9e partij van de avond door. Het ging de hele tijd gelijk op maar hij won ook deze partij totaal onverwachts in vijf games. Helaas kwam Thom Dikhoff deze avond te kort, hij won geen enkele partij.

Effect 2 - Otio 2    9-1

Een klinkende overwinning voor de Wijkenaren. Effect 2 nestelt zich met deze prachtige en royale uitslag in de bovenste regionen van de poule. Theo Wiegers was in de eerste partij van de avond nog  niet warm en hij verloor deze in 4 games.
Daarna ging het snel, want de overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. Zowel Gerard Wijman (die zich op beslissende momenten goed beheerste) als Maazen pakten allebei de volle winst. Niet allemaal in straights sets, maar het resultaat is een hele mooie en duidelijke overwinning.

Gispen 2 - Effect 1 2-3

Eric Toirkens had geen enkele moeite met de spelers uit Culemborg. Hij won eenvoudig zijn partijen. Harrie Groeneveld speelde vooral tegen zichzelf en liet op de beslissende momenten de punten liggen. Daardoor verloor hij steeds uiteindelijk nipt, met als uitschieter de tweede partij met 16-14 in de vijfde game.
Het dubbel werd redelijk eenvoudig door de Wijkenaren gewonnen.

Effect 3 - Woerden 6    0-5

Pas de 1e wedstrijd van het seizoen voor Effect 3, met helaas een stroef begin.
Zowel voor Paul Eriks als Olfert Zwakman geen enkele winstpartij, maar ze waren er een paar keer erg dichtbij. Het dubbel ging in de 5e game met 9-11 tóch ook naar Woerden. Paul Eriks verloor zijn 2e partij van de avond weliswaar in vier games, maar met gamestanden 10-12, 13-11, 10-12 en 9-11 had de uitslag net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Dit biedt hoop en aanknopingspunten voldoende voor de volgende week.